projecten
projecten educatie
contact contact
over mij over mij
alle maak programmering
Ontwerp je doel (2017)

 

De leerlingen van de Hugo de Grootschool hebben onder begeleiding voelbaldoeltjes ontworpen. Niet zomaar voeltbaldoeltjes, maar doeltjes met veel kleur, bewegende palen, extra vormen voor een toegevoegd spelelement, een commentatorstoel met luidsprekers en ringpalen als scorebord. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 hebben vier workshop gevolgd waarbij ze leerde om een product te ontwerpen, maquettes te bouwen en waarbij ze hun creatieve denkvermogen ontwikkelden.

Daarnaast leerden ze om hun eigen product te pitchen en zo stemmen te vergaren. Ze deden allemaal mee met groot enthousiasme; er hebben bijna twee honderd mensen gestemd. De beste ontwerpen zijn door ons samengevoegd en daarna uitgevoerd door een smid. Momenteel staat het ontwerp op het schoolplein, en kunnen de kinderen spelen in hun eigen ontworpen voetbaldoeltjes. De leerlingen hebben zo echt een verschil gemaakt, samen iets blijvends gecreëerd en geleerd dat ze heel goed plannen voor hun eigen leefomgeving kunnen maken.

 

 Ontwerp je doel 2017 KunstLAB | Arnhem Kunstbedrijf | Arnhem Hugo de Grootschool | Arnhem Hoe kunnen we kinderen uit groep
 6, 7 en 8 een ontwerp met
 alternatieve voetbal doeltjes laten
 maken voor een deel van hun
 nieuwe schoolplein? Makerseducatie
Onderzoekend en Ontwerpend leren Design Thinking
Kunst en cultuuronderwijs
Social design
Stadsontwikkeling
Creatief denken