projecten
projecten maak
contact contact
over mij over mij
alle educatie programmering
User Generated Scripture (2017)

 

User Generated Scripture is een samenwerkingsproject tussen KunstLAB en Hackers & Designers in opdracht van Oddstream, dat de betekenis van religie onderzoekt in een steeds veranderende technologische samenleving. 

De installatie nodigt de gebruikers uit om met een chatbot te praten, door ethische waarden te delen en in de dienen. De inhoud wordt op een USB-stick opgeslagen, die kan worden aangesloten op een ander deel van de installatie waar de uitkomsten worden aangeboden aan een ‘door de gebruiker gegenereerde tekst’. 
 Religie is een systematische benadering van de ethische waarden van de mensheid, toegesneden op een groep mensen die hun overtuigingen delen. In een traditionele religieuze omgeving kan iemand deelnemen aan de groep en bijdragen aan de gedeelde waarden. Met behulp van hedendaagse technologie wilden we een script maken waarop alle bijdragers dezelfde invloed hebben. Uiteindelijk zou de installatie bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe, bottom-up, crowd sourced religie. 
 (Als onderdeel van het maak-team van KunstLAB werkte in mee aan dit project)

 

 User Generated Scripture 2017 KunstLAB | Arnhem Oddstream | Nijmegen, Hackers&designers | Amsterdam creatieve technologie
interactieve installatie
interdisciplinair
kunst en wetenschap
social design
kunst en techniek